20170709018

vakantiehuis Arnemuiden

“het vakantiegevoel perfect vormgegeven“

Op een prachtige kavel aan het Veerse Meer hebben we een vakantiewoning ontworpen die optimaal gebruik maakt van de locatie en oriëntatie. Een volledig glazen noordgevel zorgt voor een spectaculair zicht op de tuin en het water. Het daglicht komt tot diep in de woning. De houten gevel is thermisch verduurzaamd en vergrijsd. De witte kozijnen, plafonds en wanden geven de woning een licht en ruimtelijk voorkomen.

Een wens van de opdrachtgever is om met het hele gezin samen te leven tijdens de vakanties. Het interieur van het huis heeft daarom een open karakter gekregen door de begane grond en verdieping met elkaar te verbinden door twee vides. Een studiebalkon op de overloop heeft zicht op de woonkamer en eetkeuken. Er zijn meerdere doorkijken en zichtlijnen die het hele huis met elkaar verbinden.

Een grote veranda geeft aan de verschillende zijden van de woning beschutte plekken om te verblijven. Met een buitenhaard kan het gezin een lange periode van het jaar ook in de avonden aangenaam buiten zitten. Samen met de vele openslaande deuren wordt het buitenleven in en rondom de woning versterkt.

data

ontwerp 2014
uitvoering 2015
oppervlak 232 m2 BVO
inhoud 743 m3
aannemer Bouwbedrijf van der Linde
fotografie René de Wit