IMG 3405 300

woonhuis Den Haag

“een droomhuis op ons eigen eiland“

Op een unieke kavel, omringd door water, hebben we een villa ontworpen die tot de verbeelding spreekt. Enerzijds is er vanuit het oogpunt van privacy gekozen voor een terughoudend ontwerp naar de straatzijde met een relatief gesloten karakter. Anderzijds is het ontwerp naar de tuin open en transparant met grote glazen puien en een optimale relatie tussen binnen en buiten.

Een solide begane grond van metselwerk draagt het gestucte volume van de verdieping. Deze kraagt aan verschillende zijden uit. Aan de voorzijde ontstaat zo een spectaculaire carport. Aan de achterzijde zweeft de verdieping boven de tuinkamer. Door een glazen pui tussen carport en tuinkamer ontstaat een zichtlijn dwars door het huis en wordt het transparante karakter van het huis versterkt.

Over de volle breedte van de woonkamer bestaat de gevel uit schuifpuien. De betonnen vloer binnen loopt door in de terrasvloer buiten. Een glazen vouwwand transformeert de binnenruimte tot buitenruimte. Omdat de verdieping is verschoven ten opzichte van de begane grond, ontstaat een groot dakterras.

data

ontwerp 2014
uitvoering 2015
oppervlak 435 m2 BVO
inhoud 1570 m3
aannemer Knaap Bouwbedrijf
fotografie Marcel van den Burg